В Белград бе открит Институт за изкуствен интелект

В Научно-технологичния парк /НТП/ в Белград вчера бе открит Институт за изкуствен интелект, който, както казват неговите основатели, ще бъде място, където млади хора ще представят своите идеи на компаниите или ще получават съвети, които ще ги окуражат да започнат собствен бизнес, а компаниите ще могат по-лесно да стигнат до специалисти и техните иновативни решения, съобщава белградският вестник "Политика".

Институтът е неправителствена организация с идеална цел и е открит по инициатива на компанията "Теодеск", а идеята е била подкрепена от компаниите Гугъл и Майкрософт.

Един от основателите на Института Иван Ралич заяви, че мисията на Института за изкуствен интелект е да свърже университетите, икономиката и отделните личности, които проявяват интерес към развитието на изкуствения интелект, за да може чрез обучение и проекти да се развият продукти, които ще бъдат от полза на всички.

Коментари

 1. 2019.11.04 | 11:50

  ама май и те ще излязат по-умни от нас...

  1. 2019.11.07 | 16:06

   По-скоро не

 2. 2019.11.04 | 11:44

  Ще изследват причините за необосновата проява на сръбския шовенизъм, алчността им към чужди земи и народи, влечението им към предателство, братоубийствени войни, измами и нападение в гръб. Само изкуствен интелект може да открие тия заложби в подлото сръбско семе.

 3. 2019.11.01 | 17:04

  Таз година изкуствен, догодина - естествен.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Технологии

още

Анкета

Ще падне ли още цената на биткойна?

Ще падне ли още цената на биткойна?

Избрано от Интернет