Google дава големи суми на организации, отричащи глобалните климатични промени

Технологичната компания “Гугъл” от години дава големи суми пари на организации, които отричат глобалните климатични промени, сочи материал в “Гардиън”. Данните идват от списък на компании и организации, на които “Гугъл” прави дарения.

Повече от десет са организациите, получаващи пари от компанията, които водят активна кампания срещу закони за опазване на околната страна. Много от тях въобще отричат глобалните климатични промени, посочва bTV.

В списъка е и консервативна организация, изиграла огромна роля в убеждаването на администрацията на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския САЩ да напусне Парижкото споразумение за климата.

След като Съединените щати официално се оттеглиха от Парижкото споразумение, от “Гугъл” официално обявиха, че са разочаровани от това решение, но въпреки това са продължили да дават пари на тази организация.

“Гугъл” спонсорира и “Мрежа за държавна политика”, от която е част . “Мрежата за държавна политика” има и уебсайт, в който обявяват, че “околната среда се подобрява” и “климатична криза не съществува”.

От “Гугъл” защитиха избора си на организации, които подкрепят финансово с мотива, че може да им дават пари, но “това не означава, че подкрепяме всяко едно тяхно мнение”.

В уебсайта си от компанията обявяват, че искат политическите им обвързаности да бъдат открити и прозрачни за всички, но въпреки това от “Гугъл” отказват да обявят точно колко пари са дали на всички тези организации, поясняват от “Гардиън”.

Коментари

 1. 2019.10.15 | 14:58

  Бразилския Перзидент, много хубаво отговори на френския и някои други..да си вземат милионите субсидии и да не се бъркат в вътрешните работи на Бразилия.
  Горите и джунглата там са си на Бразилия.
  Интересно е, как уж образовани хора от Европа, реагират на двуличното и нечестно тълкуване на "Горите на планетата". Агрумента ми е, че Англия, Франция, Германия, най-безочливо са изсекли вековни гори (особено Дъб), които са покривали огромни територии. Днес те се опитват да казват, че Бразилската джунгла била на всички !!!
  Наглостта на такива хора няма граници.
  И днес, много младежи и деца, през образователните телевизионни канали им се втълпява, че джунглата е на всички. Така се възпитава имперско, глобалистично мислене.
  Простата истина е, че заради хилядолетния цикъл на движение на Земята, тя навлиза в ера на затопляне, заради увеличаване наклона на остта на въртене, което прави така, че милиарди Джаула енергия заливат допълнително планетата. Перди 200 милиона години, средната температура на Земята е била със 7 градуса по-висока от днешната и живота е процъфтявал успешно. Алчни бизнесмени се опитват днес, от климатичните, циклични и закономерни промени, да извадят още пари.
  Хората са много много алчни!

  1. 2019.10.29 | 14:09

   Някак ми е неудобно, но все пак искам да ти подскажа, че съм много по-умен от теб и не е етично да те мачкам пред останалите. Скрий се някъде в дупката си и започни наново, с детските приказки, барем малко се образоваш и възпиташ, за да не се държиш, като идиот пред всички, да се излагаш!

  2. 2019.10.21 | 11:25

   Дървен философе, хубаво пляскаш откровенни простотии, а дали си ги разгазваш на децата същите ? Хората са много глупави !

 2. 2019.10.15 | 12:04

  Климатичните промени са видими, но въпросът, до колко зависят от човешката дейност, остава.

  1. 2019.10.15 | 12:51

   Обезлесяването едва ли помага за стабилизиране на климата, нали?

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Технологии

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет