Шефът на Алибаба прогнозира 12-часова работна седмица

  • 30 август 2019 10:06

  • 2227
  • 4
Шефът на Алибаба прогнозира 12-часова работна седмица
© Getty Images

Милиардерът Джак Ма, който отдавна открито защитава културата на извънреден труд в Китай, заяви днес, че хората би следвало да могат да работят само 12 часа на седмица благодарение на изкуствения интелект, съобщи Блумбърг.

Хората биха могли да работят само три дни седмично, четири часа дневно с помощта на технологичния напредък и реформа в образователните системи, каза Джак Ма на Годишната конференция за изкуствен интелект в Шанхай, пише "Монитор".

Основателят на Алибаба (Alibaba) отбеляза, че развитието на технологиите все пак няма да доведе до закриване на работни места, допълва ТАСС, цитирайки публикацията на Блумбърг. Той говори на една сцена с главния изпълнителен директор на Тесла (Tesla Inc.) Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател,, който строи производствени съоръжения в града.

Джак Ма основа Алибаба през 1999 година в град Ханчжоу и я превърна в една от най-големите в света компании за електронна търговия. През 2018 година състоянието му бе оценено на над 30 милиарда долара. Той е в топ три на най-богатите хора в континентален Китай, припомня ТАСС. 

Novini.bg
2227 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
monarch

2019.08.30 | 13:07

2

Това е бъдещето в развитите държави.Проблема е,че основната част от населението на Земята е неграмотно,независимо че може да чете и пише и притежава някакви умения.Това няма да е достатъчно в следващите 20-30 години,когато почти всички дейности ще са автоматизирани и няма да има нужда от хора.Две трети от населението на практика ще е ненужно,което неминуемо ще доведе до социални сътресения от огромен мащаб.Тези хора изцяло ще са зависими от социалните институции и ще се борят за оцеляване.Нищо чудно наднационалните елити да спретнат една Световна Война с цел "оптимизиране" на броя на човешката популация.На една колона в САЩ даже е написан оптималният брой-500 милиона.

2019.11.11 | 07:51

4

В тая връзка, не си ваксинирайте децата и той проблемът сам ще се реши;)

НеТочно

2019.08.30 | 14:22

3

Това са абсолютни фантасмагории ! Много векове има да минат докато се достигне до нивото на 'автоматизация' което ще направи 2/3 от населението ненужно ... В този ред на мисли , то даже 3/4 от населението е ненужно ... а дали ще е вона или вирус или нещичко друго - да ще има, скоро , зависи кое ще е по-доходоносно в преспектива ...

Stamatis

2019.08.30 | 10:56

1

Общи приказки, без всякаква мисъл.Точно в Китай това може да се случи след 200-300 години. Сега по-добре да говорят за експлоатцията на деца и 60 часовата работна седмица!

Добави коментар

Водещи новини