Samsung представи най-новия модел на своя водещ смартфон Galaxy Note

  • 08 август 2019 07:34

  • 2565
  • 0
Samsung представи най-новия модел на своя водещ смартфон Galaxy Note
©

Самсунг (Samsung) представи най-новия модел на своя водещ смартфон Галакси Ноут (Galaxy Note), предадоха световните агенции.

Премиерата се състоя в Ню Йорк.

С новия Самсунг Галакси Ноут 10 южнокорейският технологичен гигант се надява да затвърди позицията си на лидер на световния пазар на смартфони в конкуренцията на подложения на натиск от САЩ китайски производител Хуавей (Huawei) и на американската компания Епъл (Apple), отбелязва Франс прес.

Ройтерс посочва, че новият смартфон е съвместим с мобилните мрежи от пето поколение (5G) и има подобрени характеристики на камерата. С Галакси Ноут 10 Самсунг се надява да повиши намаляващите си печалби и да увеличи преднината си пред изпитващия затруднения Хуавей.

Южнокорейската компания се оказа най-големият печеливш от включването на китайския й конкурент в "черния списък" на САЩ през май, като продажбите на нейните смартфони нараснаха със 7 процента през второто тримесечие на годината, отбелязва Ройтерс.

Акцент в Галакси Ноут 10 е поставен върху функциите за правене на снимки и видеоклипове, като Самсунг се надява новият модел да се понрави на феновете на социалните медии и на Ютюб. Така например, камерата има триизмерен (3D) ефект.

Именно добрите камери помогнаха на Хуавей да се изкачи на второ място по продажби на смартфони в света, отбелязва Ройтерс.

Новият Галакси Ноут 10 освен това може да се похвали с по-дълъг живот на батерията - със 7,5 процента повече от предходната девета версия. Основна заслуга за това има липсата на гнездо за слушалки, въпреки че шефове на Самсунг дълго време се подиграваха на конкурентни компании за отпадането на тази функция, отбелязва Асошиейтед прес.

При разработването на новия модел южнокорейската компания си е сътрудничила с американския технологичен гигант Майкрософт (Microsoft), като потребителите ще имат достъп до своя Галакси Ноут 10 от компютри с операционна система Уиндоус (Windows).

Новият смартфон на Самсунг ще бъде пуснат в продажба на 23 август. Той ще има две разновидности - Галакси Ноут 10, с 16-сантиметров дисплей и цена, започваща от 949 долара, и Галакси Ноут 10+, със 17-сантиметров дисплей и цена от 1099 долара.

Всяка от тях ще има подмодел с опция за свързаност с мобилна мрежа от пето поколение. Цената на тези смартфони ще започва от 1299 долара.

Самсунг потвърди, че новият таблет Таб Ес 6 (Tab S6) също ще бъде пуснат в продажба на 23 август. Южнокорейската компания представи още два продукта - смарт часовник ( Уоч Актив 2 (Watch Active 2), с цена от 309 долара) и лаптоп (Бук Ес (Book S), който ще бъде пуснат в продажба през септември на цена от 999 долара).

Новият Галакси Ноут 10 на Самсунг ще започне да се продава преди очакваното представяне през септември на новия модел на айФон (iPhone) на Епъл.

Последвайте канала на

БТА
2565 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини