Facebook е премахнал 3 млрд фалшиви профила за шест месеца

Facebook съобщи, че е премахнал над 3 милиарда фалшиви профила от октомври до март - два пъти повече, отколкото през предишните шест месеца, предаде АП.

Това нарастване показва пред какви предизвикателства е изправена компанията в борбата с акаунти, създадени от компютри, за да разпространяват спам, фалшиви новини и други нежелателни материали.

Според Facebook повечето профили са били блокирани минути след тяхното създаване, преди някой да ги е видял или да ги е докладвал на компанията.

Социалната мрежа има 2,4 милиарда активни потребители месечно. Повечето от премахнатите акаунти не се взимат предвид в тази бройка. При все това компанията смята, че 5 процента от активните ѝ потребители на месечна база са фалшиви профили.

Коментари

  1. 2019.05.26 | 18:51

    Според идеята на създателите си Фейсбук първоначално е социална мрежа за младите студенти с цел улесняване и разширяване на общуването помежду им. Впоследствие набира популярност и от активна студентска мрежа се превърна в подобие на махленски клюкарник. Мащаба му не може да изтрие впечатлението за медия тип биг брадър...при това доброволна...Малко или много това говори лошо за интелекта на членовете и....

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Технологии

още

Анкета

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Избрано от Интернет