Обиколката продължава с пълна сила - да се готвят Шумен, Варна и Бургас

  • 23 октомври 2018 14:18

  • 1425
  • 0
Обиколката продължава с пълна сила - да се готвят Шумен, Варна и Бургас
© Pixabay

През миналата година бе дадено началото на серия събития за популяризиране на професията Автор на техническа документация (Technical writer).

T. нар. Roadshow инициативи събраха хора с интерес в различни сфери, но и такива, на които предстои да вземат решение за своя бъдещ кариерен път. Обиколката премина през Пловдив, Враца, Велико Търново и Русе, а целта бе хората да се запознаят с тази нова и набираща скорост професия. През есенните месеци Roadshow турнето продължава с пълна сила, а програмата включва събития в Шумен (26 октомври), Варна (27 октомври) и Бургас (9 ноември).

Любопитство, интерес към новите технологии, езикова култура, внимание към детайла в необятния свят на IT индустрията – това са само част от качествата, които авторите на техническа документация притежават. И ако до миналата година нямаше начин, по който човек да се запознае с ежедневните задачи на специалистите в тази област и да влезе в кожите им, то това вече не е така.

Технически комуникатори от водещи компании разказват от първо лице за трудностите, но и удовлетворението от ежедневната си работа. Семинарите са разделени на две части, като в първата участниците ще разберат какво представлява минималистичното писане и какви са основните стандарти, които авторите на техническа комуникация следват. Втората част е практическа и дава чудесен поглед върху етапите, през които преминава създаването на техническата документация. Входът за събитията е свободен.

Обиколката продължава, присъедини се и ти!

Шумен – 26.10.2018 г. (петък) от 11:00 часа в Шуменски университет "Епископ Константин Преславски", Корпус 1, Аудитория 309 (Подробности за събитието може да видите ТУК.)

Варна – 27.10.2018 г. (събота) от 10:00 часа в Технически университет - Варна, зала 100 - топла връзка (Подробности за събитието може да видите ТУК.)

Бургас – 9.11.2018 г. (петък) от 14:00 часа в Бургаския свободен университет, зала 216 (Подробности за събитието може да видите ТУК.)

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1425 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини