Ричард Брансън: Космическият ни кораб за първи път ще извърши суборбитален полет

  • 09 октомври 2018 18:49

  • 3986
  • 1
 Ричард Брансън: Космическият ни кораб за първи път ще извърши суборбитален полет
© Getty Images

Британският милиардер Ричард Брансън обяви, че създаденият от неговата компания "Върджин галактик" космически кораб ще извърши първи суборбитален полет до няколко седмици, предаде ТАСС.

"Трябва да извършим полет в близките седмици, а не месеци - каза той в интервю за телевизия Си Ен Би Си, което даде в Сингапур. - След това сам ще полетя в космоса в близките месеци, а не години. По-късно ще започнем да изпращаме други хора в космоса. За нас следващите два месеца ще са много вълнуващи.".

Запитан дали ще има достатъчно търсене за суборбитални или орбитални туристически полети, Брансън отговори, че ако сега заедно с него в помещението имаше 10 души, 8 от тях биха искали да се отправят в космоса, при условие че това ще е по джоба им. "Смятам, че мнозина биха искали да станат астронавти и да полетят в космоса - сподели той. - Трябва да построим колкото е възможно повече кораби, за да отговорим на подобно търсене."

Си Ен Би Си припомни, че Брансън вложил милиони долари в разработването на космически кораб и че навремето заявил, че ще полети в космоса през април 2018 г.

Последвайте канала на

БТА
3986 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.11 | 12:06

1
ей, Брансън, ела да вземеш едни 240 бройки космически боклук, като тръгваш!!!

Добави коментар

Водещи новини