Apple бомбардира с нови смартфони и смартчасовници

  • 11 септември 2018 18:29

  • 11884
  • 13
Apple бомбардира с нови смартфони и смартчасовници
© Getty Images

До края на 2018 година най-скъпата листвана компания в света ще пусне три нови смартфона iPhone, обновен iPhone, смартчасовници Apple с по-големи екрани, нов базов модел лаптоп с екран с по-висока разделителна способност, професионален настолен Mac mine и нови аксесоари като безжичното зареждащо устройство AirPower.

Представянето на продуктите ще бъде в сряда в театъра "Стив Джобс" в централата на Apple в Купертино, Калифорния. Акцентът ще бъде върху най-новите телефони iPhone. Те все още са най-важният продукт на компанията и генерират около две трети от приходите и насърчават покупките на други устройства на Apple, както и на услуги като абонамент за приложения, сваляне на филми, съхраняване на данни в iCloud. Макар да има забавяне на пазара на смартфоните, по-високите цени подпомогнаха Apple да продължи да расте и спечели пазарен дял.

Над събитието в сряда обаче ще са надвиснали митата, наложени от президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския върху продукти, внасяни от Китай. Apple предупреди миналата седмица, че това ще повиши цената на някои от популярните продукти на компанията като Watch и AirPod. В събота Тръмп призова компанията да върне производството си в САЩ.

Ще има три нови смартфона, които изглеждат и работят като iPhone X от миналата година:
- Обновена версия на iPhone X с 5,8-инчов екран, но с по-бърз процесор и подобрени камери. Устройството вероятно ще се казва iPhone Xs, както традиционно Apple кръщава новите iPhone, които изглеждат като предишните модели, но имат някои нови екстри. Ще се предлага и във вариант "злато" освен сивата и сребриста версия, пусната миналата година.
- По-голяма версия на миналогодишния iPhone X с близо 6,5-инчов екран. Това ще го направи един от най-големите телефони в масова продажба. Той ще е и с около един инч по-голям от екрана на iPhone 8 Plus. За да обозначи още по-големия екран, Apple вероятно ще даде на телефона ново име - iPhone Xs Max, според хора запознати с вътрешните обсъждания на Apple.
- Третият телефон, нова нискобюджетна версия на iPhone X, може да се окаже хитът сред новите продукти. Ще има екран с големина горе-долу 6,1 инча с технология LCD вместо OLED. За ръбовете ще се използва алуминий вместо неръждаема стомана. Устройството ще бъде пуснато и в няколко допълнителни цвята. Apple обмисля да нарече телефона iPhone Xr, каза информиран източник.

Устройствата може да повишат средната продажна цена на iPhone, а също приходите и печалбата. Увеличаването на общия брой устройства на Apple пък подкрепя продажбите на аксесоари и дигитални услуги на компанията. Никой от телефоните обаче няма да се отличава с някаква изключително нова характеристика, като по-значимите промени са планирани за догодина, посочиха източниците.

Очакванията са новият LCD iPhone да бъде на цена между 699 долара и 749 долара, писа в петък в документ до инвеститорите анализаторът Род Хол от Goldman Sachs. Той е на мнение, че Apple ще даде цена по-близка до 849 долара заради по-голямото от очакваното търсене за сегашния iPhone X това лято. Вариант от 699 долара е малко вероятен и няма да е добър за резултатите, допълни Хол. Цената на IPhone 8, който се очаква да бъде заменен от новия по-достъпен подобен на iPhone X модел, започва от 699 долара или 799 долара в зависимост от размера на екрана.

Анализаторката Кати Хюбърти от Morgan Stanley гледа положително на Apple преди представянето на новите iPhone. Тя е на мнение, че растежът на продадените бройки iPhone може да изненада инвеститорите положително през финансовата за Apple 2019 година. В последно време растежът на този показател е около 1%.

Миналата година Apple пусна в продажба iPhone X в началото на ноември или близо два месеца, след като бе представен. Тази година новите модели вероятно ще могат да се купуват доста по-скоро след представянето си. Това дава на компанията повече време да увеличи продажбите през Деня на благодарността и сезона на масовото пазаруване за празниците в края на годината.

Apple обаче се сблъсква с нередовните доставки на новия по-евтин модел заради някои усложнения при допълнителните светкавици за LCD екраните, твърдят информирани източници. Това означава, че доставките на по-евтините устройства първоначално ще са ограничени, допълниха те. Apple може да се изкуши да забави пускането на LCD версията, за да засили търсенето на по-скъпия, по-голям нов iPhone, каза Хол от Goldman Sachs.

Макар iPhone да е главната атракция на събитието днес, разрастващият се бизнес със смартфони на Apple също ще има своята роля. Компанията планира да пусне нови смартчасовници Apple с по-големи екрани, които са горе-долу от ръб до ръб, като потребителите ще мога да виждат повече информация. Нововъведенията ще бъдат най-значителната промяна в Apple Watch от пускането на продукта през 2014 година.

Apple има 17% от пазара на смартчасовници през второто тримесечие на 2018 година с 4,7 милиона доставени бройки, като изпреварва Xiaomi, който е на второ място, с половин милион бройки и Fitbit с 2 милиона, според данни на IDC. По-големият модел може да разшири перспективите на устройството преди сезона на празничното пазаруване.

Макар да е пазарен лидер, Apple Watch все още не се продава в достатъчни количества за Apple, за да се отделят продажбите му, както е за Macs, iPads и iPhones. Продуктът обаче подкрепя приходите от сегмента на Apple наречен "Други продукти", включващ Apple TV, HomePod и AirPods.

Освен телефони и часовници Apple планира серия други продукти по-късно тази година. Не всички от тях ще бъдат представени утре:
- Безжично зарядно устройство AirPower: Това е зарядно на Apple, което може едновременно да зарежда iPhone, Apple Watch и AirPods без да се включва към тях. Компанията има трудности при разработването, но планира да го пусне още този месец.
- Нов MacBook: Компанията подготвя нов нискобюджетен лаптоп с 13-инчов Retina дисплей, който да продължи линията на MacBook Air. Насочен към потребителите и училищата, лаптопът може да помогне на Apple да си върне изгубения пазарен дял при компютрите.
- Обновен iPad Pro: Apple планира два нови iPad Pro за тази година с по-тънки ръбове и лицево разпознаване Face ID вместо бутон iPad "Home" и пръстов сензор. Това ще бъдат най-значимите промени при iPad в историята на устройството. Екраните на устройствата ще бъдат 11 и 12,9 инча и могат да дадат тласък на Apple на пазара за таблети, който отчита забавяне.
- Mac mini, насочен към професионалисти: За първи път от над четири години Apple се готви да обнови настолния си компютъра си Mac mini, който не върви с екран, мишка или клавиатура. Този път устройството е насочено към графични дизайнери и други професионалисти, които търсят нови компютри Mac, отговарящи на по-високите им изисквания.

Последвайте канала на

БТА
11884 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Огризката - в кошa

2018.09.12 | 00:55

13
apple са тоталнo изврaщениe и бoклyк. Кoйто дaде минус - ще мy шибaт мaйката. Aйдe cега дa видим кoлкo мaйки ще бъдaт шибaниии
Най-добри са нещата от 2002 до 2009 година

2018.09.12 | 00:01

10
Да харесваш епъл и да си свестен са две напълно противоположни неща.
Против джопс

2018.09.12 | 00:04

12
АНДРОИД НАПРАВИ СМАРТФОНА ДОСТЪПЕН. IOS НАПРАВИ СМАРТФОНА ЛAЙНЯН!
Bat giorgi

2018.09.12 | 00:03

11
Да! точно така - чухте ли - празноглавци фенчета на appl, бoклуци долни!!!!!!!!!!!!

2018.09.11 | 19:40

1
БРАВО! ПЕДЕРАСТКИЯ АНДРОИД ДА ГО ДУХА!
Огризката - в кошa

2018.09.11 | 23:49

9
Ти си пyтка


2018.09.11 | 23:05

4
АНДРОИДА Е БОКЛУК КАТО КОМУНИЗМА

2018.09.11 | 22:15

3
То той няма и време да определи кой пол е...Продал е апартамента и от месец стои на палатка пред магазина на ейпъл,за да си купи поредния десетократно надценен боклук,но друго си е да си гризнал ябълката...:Д:Д
kolxo

2018.09.11 | 22:00

2
Пич, ябълките винаги са разчитали на хора предпочитащи модата пред функционалността. Да наричаш андроид педераски е лицемерие. Кажи си, че още не си определил какъв пол си и няма нужа да се правиш на важен/на.

2018.09.11 | 23:06

5
Тролчета мангасарчета отдолу хвалят мангасарския комунистически андроид.
Огризката - в кошa

2018.09.11 | 23:49

8
Ти си пyтка

2018.09.11 | 23:08

6
Епълът е Цар, андроида прошляк.
Огризката - в кошa

2018.09.11 | 23:48

7
Ти си пyтка

Добави коментар

Водещи новини