Смартфоните допринасят за глобалното затопляне

  • 28 март 2018 14:40

  • 2415
  • 1
Смартфоните допринасят за глобалното затопляне
© Pixabay

Освен човешката дейност, животните и вредните производства, беше открита още една причина за климатичните промени, съобщи Лайф.

Учени от университета Макмастър в Хамилтън, провинция Онтарио в Канада, установиха, че към 2040 г. производството на смартфони, лаптопи и други преносими електронни устройства ще доведе до значително увеличаване на вредните емисии в околната среда. По думите на учените, делът на производството на портативни електронни устройства в "приноса" за унищожаване на околната среда и глобалното затопляне ще нарасне от 7% на 14%.

При това нарасналото търсене на преносими електронни устройства ще предизвика рязко увеличаване на вредните емисии от производството по-специално на смартфони - към 2040 г. произвеждащите ги заводи ще вредят на околната среда със 730% по-силно, отколкото днес. По мнението на учените, подобни промени ще доведат също до увеличаване на вредните емисии от сглобяване на сървърно оборудване, производство на твърди дискове и други компоненти.

БТА
2415 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Е, хайде сега

2018.04.05 | 21:06

1
От болната глава - на здравата. "Не е" от алчната, ненужна, ненормална консумация,предизвикваща ненормално голямо производство.

Добави коментар

Водещи новини