Пловдив става епицентър на мащабен гейминг фест

  • 16 юни 2017 11:50

  • 1919
  • 0
Пловдив става епицентър на мащабен гейминг фест
© Pixabay

По време на официална пресконференция в Община Пловдив Заместник-кметът на града Георги Титюков приветства организаторите на предстоящия гейминг фестивал – „Пловдив e-Aрена“.

На 17 и 18 юни Пловдивската Панаирна палата № 2 ще посрещне любители на игрите от цялата страна, Сърбия и Румъния, а най-добрите отбори по популярните дисциплини League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive и DotA 2 ще се състезават за награден фонд над 12 000лв.

„Това е професия, не само хоби. Геймингът създаде нови работни места, които досега не са съществували.“ споделя Димитър Александров, главен организатор на „Пловдив e-Aрена“. . „Това е част от културата на младите хора.“

Освен за професионалистите, забавления и специални изненади ще има и за всички посетители на фестивала. Гостите ще могат да изпробват различни видове виртуална реалност, рейсинг симулатори, множество турнири и аркадни игри в специалната ретро зона на фестивала.

„За нас подкрепата на Община Пловдив е от изключително голямо значение. Пример за такава кооперация е полският град Катовице, където всяка година се събират хиляди геймъри от цял свят с една цел – да гледат електронни спортове на живо. През 2016 година зала Сподек посрещна 113,000 фена, а над 34 милиона зрители са гледали мачовете на живо.“ споделя още Димитър.

Последвайте канала на

Novini.bg
1919 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини