Google разработва интерактивни електронни книги

  • 04 февруари 2016 17:55

  • 1369
  • 0
Google разработва интерактивни електронни книги
©

Google разработва интерактивни електронни книги, създадени специално за смартфони. Компанията комбинира интерактивни елементи, които да се възползват от предимствата на връзката с интернет, съобщава офисът на компанията в Австралия чрез своя блог.

Според Google в историите има много интересни детайли, които заслужават допълнително внимание. Например възможност за читателя да разгледа чрез Street View мястото, на което се развиват действията в книгата, пише "24 часа".

Други издатели пък може да създадат специално допълнително съдържание, което да показва анимации или пък допълнителни изображения, звуци и др. Целта на експеримента, който се казва Edition At Play, е да позволи на авторите и издателите да надградят историите си и да създадат още начини, за да пленяват читателите си.

Компанията вече публикува и първите две книги от своя експеримент, като е планирала още две за пролетта. Цените им варират, като има опция за безплатно пробване дали книгата ще е съвместима със съответното устройство. Тъй като проектът е все още експериментален, Google не гарантира, че всички устройства ще могат да изобразяват новите електронни книги както трябва.

Novini.bg
1369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини