Бобева се похвали с направеното в областта на електронното управление

  • 10 юни 2014 19:48

  • 1510
  • 1
Бобева се похвали с направеното в областта на електронното управление
© Булфото

България притежава предимства, които я правят привлекателна за чуждестранните инвеститори в сектора на информационните и комуникационни технологии. Това заяви вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София., съобщиха от правителствената пресслужба.

Бобева присъства на форум, посветен на създаването на българския клон на Голямата коалиция за работни места в сферата на Информационните и комуникационните технологии по инициативата на Европейския съюз Grand Coalition for Digital Jobs. Тя посочи като предимства на страната образованите млади хора, високите езикови умения на специалистите, както и конкурентните разходи.

"Близо 40 000 души работят в сектора на информационните технологии у нас. Секторът има значителен потенциал за генериране на заетост, иновации и експортно ориентиран растеж. Очакванията за 2014 г. са за около 20% ръст в целия сектор "Телекомуникации, софтуер и аутсортинг" на бизнес-процеси", обясни зам.-министър председателят.

Според Бобева е важно достиженията на дигиталните технологии да се въвеждат все по-широко в индустрията, за се произвежда повече продукция с висока добавена стойност у нас.

Бобева представи направеното от българското правителство в областта на електронното управление. "Разработена и приета беше Национална стратегия за електронно управление с времеви хоризонт 2020г. и Пътна карта за нейното изпълнение. Разработена е Стратегия за ефективно прилагане на информационни и комуникационни технологии в образованието и науката на Република България (2014-2020г.) и Секторна стратегия за въвеждане на електронно управление и електронно правосъдие 2014 – 2020 г.", подчерта Бобева.

 

Мая Йорданова
1510 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.06.11 | 09:32

1
protivna lelichka

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини