По-високи такси за паркиране на джипове и в Германия

  • 14 февруари 2024 10:45

  • 614
  • 2
По-високи такси за паркиране на джипове и в Германия
© Pexels

След Париж и германски градове също ще налагат по-високи такси за паркиране на джипове. От март в Кобленц ще се прилагат нови цени в зависимост от размера на превозното средство.

Всеки, който иска да паркира кросоувър във френската столица, ще трябва да плаща 18 евро на час от септември. 6 часа паркинг в Париж ще струва 225 евро. Новата тарифа не важи за парижани, а само за хората, идващи в града.

Екологичната организация Deutsche Umwelthilfe (DUH) сметна това за добра идея и заедно с организацията за защита на околната среда "Грийнпийс" и Асоциацията за защита на околната среда и природата (BUND) призоваха да бъдат введени подобни правила и в по-големите германски градове.

Един от първите, които въвеждат това от март, е Кобленц. От март се въвежда базова сума за паркиране от 23,40 евро на година (0,45 на седмица), която се умножава по променлив коефициент въз основа на размерите на превозното средство. За разлика от Париж, новите цени ще важат за жителите на града.

Париж налага нови ограничения за джипове и големи автомобили

Така шофьорите трябва да плащат поне 100 евро на година. Талонът за паркиране на джипове струва много повече. За малкия Smart Fortwo ще се плаща 104,87 евро за една година. Собствениците на новия VW Golf пъък ще трябва да отделят по 179,12 евро, а цената на компактния SUV Volkswagen Tiguan, който отделя повече CO2, скоро ще стане 196,23 евро, пише 24 часа.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
614 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.14 | 12:10

2
Чyвaли ли сте за подобpената фоpмyла на Bиaгpa, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безoпаcна на всяка възраст, а освен това лекува и мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на вcички, подобpи нашия ceкc и cпаcи бpака ни. Eто кaкво пишaт за нея----> do.my/viagra

2024.02.14 | 11:17

1
Скоро и в София

Добави коментар

Водещи новини