Новият Range Rover Velar - изисканост, стил и мощност на пътя

  • 29 ноември 2023 11:40

  • 2392
  • 0
Новият Range Rover Velar - изисканост, стил и мощност на пътя
© Land Rover

Land Rover представи обновена версия на Range Rover Velar. Какво всъщност представлява новият Velar и какви усещание можем да изпитаме, когато седнем зад волана? 

Още с появата си през 2017 година Velar на Range Rover се оказа изключително добре позициониран в гамата на марката - между Evoque и Sport и също така се превърна в носител на философията на компанията за налагане на новия максимално изчистен редуктивен дизайн. Това се открива с просто око при новия Velar , при който промените в екстериора са деликатни - нова предна решетка, от която линията продължава към характерния за модела “плаващ” покрив, непрекъснатата средна линия, минаваща през цялата каросерия и изваждащите се дръжки на вратите.

Още точно доза промени в дизайна - нови супер тънки LED фарове, оформящи изтънчения вид на предницата и нова задна броня, допълнена от тъмните акценти под вратите и вратата на багажника. С други думи, новият Velar отново изглежда страхотно, познато, но предлага и нещо ново. 

По подобен начин са действали дизайнерите и при оформлението на интериора, където акцентът е върху новия 11,4-инчов извит сензорен екран, който също създава впечатление за “плаващ” елемент. С това решение при Velar, моделът вече предлага същите удобства при работа с информационно-развлекателната система Pivi Pro при Range Rover и Range Rover Sport, което в ежедневието звучи изключително практично: с две докосвания на дисплея имате достъп до 80 процента от наличните функции. А промяната в позицията на дисплея осигурява минимално разсейване и отражение на светлината. 

Останалите елементи от интериора, които са важни за клиентите на Range Rover също са налице - изключително високо качество на изпълнение, ексклузивни материали, нова тапицерия и оптимално разположение на всичко, което е важно да е в обсега на водача. Още един акцент - при Velar се запазва тенденцията за вариант на интериор без кожа, като заместителят е внимателно подбран - вълна от датската текстилна компания Kvadrat, съчетана с полиуретанови текстилни вложки Ultrafabrics и нов мотив на перфорация Diamond Herringbone. Смесените вълнени тъкани Kvadrat са с 58 процента по-леки от кожата и осигуряват по-добро усещане при допир - част от съвременния лукс на Range Rover.  

Новият Velar предлага и повече цветове, не само на борда - два нови цвята за екстериора: синьо и сиво, чиито точни означения са Metallic Varesine Blue и Premium Metallic Zadar Grey. В интериора пък се появяват четири нови цветови решения в кожа: Cloud, Caraway, Raven Blue и Deep Garnet плюс новия цвят на волана Moonlight Chrome. Все пак, в колко автомобили може да си избирате цвета на волана? 

И още нещо, което отлично допълва лукса и комфорта на борда - Velar е най-тихият автомобил в своя клас по отношение на шумя от пътя благодарение на най-новите технологии в това отношение, включително и новаторската система за активно шумопотискане. 

И разбира се, нови и интересни решения има и при задвижването - plug-in хибридната версия на Velar осигурява до 64 километра пробег на електричество, благодарение на батерия с нов дизайн и способности. А вариантите при избор на двигател и система на задвижване като цяло са истинският лукс за почитателите на мощните и бързи SUV автомобили. При бензиновите мотори на върха е хибридната версия Р400е с 2-литров бензинов двигател с обща мощност 404 конски сили, 640 Нм въртящ момент, задвижване на четирите колела и 8-степенна автоматична трансмисия. Другите версии също са интересни: с мощност 250, 340 и 400 конски сили, като последните две са мек хибрид с 6-цилиндров 3-литров бензинов двигател и с 480 и 550 Нм. При дизелите също се залага на 2- и 3-литровите двигатели във вариант мек хибрид- D200 е с 204 конски сили, а D300 - с 6-цилиндров двигател, 300 конски сили и 650 Нм. Активното окачване е част от стандартното оборудване при версиите с 6-цилиндровите двигатели с хибридна система, а електронно управляваното въздушно окачване е опция. 

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
2392 0

Водещи новини