Илон Мъск обсъжда с китайския министър на промишлеността нови поколения автомобили

  • 31 май 2023 16:30

  • 642
  • 0
Илон Мъск обсъжда с китайския министър на промишлеността нови поколения автомобили
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Шефът на американския производител на електрически автомобили "Тесла" (Tesla) Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, се срещна днес в Пекин с китайския министър на промишлеността Цзин Чжуанлун, за да обсъди с него новите поколения автомобили. Това съобщи днес китайското министерство на промишлеността, цитирано от Франс прес.

Те са разменили "гледните си точки за развитието на превозни средства с нова енергия и свързани превозни средства, свързани с интернет", уточни министерството в комюнике, публикувано на сайта му.

Никакви други подробности около разговорите не бяха разкрити. Представители на "Тесла" не отговориха на запитванията на АФП за маршрута на Мъск, който е пристигнал вчера в Пекин.

Това е първото пътуване от над три години на Мъск в Китай, който е от стратегическо значение за "Тесла", тъй като е водещият световен пазар за електрически автомобили. Американският автомобилостроител обяви през април, че ще разположи втори огромен завод за батерии в Шанхай.

Заводът ще има първоначален капацитет от 10 000 батерии "Мегапак" (Megapack) годишно и ще започне производство през "второто тримесечие на 2024 г.", според Синхуа.

Компанията на Мъск "Нюралинк" получи разрешение да тества мозъчните си импланти на хора

Новият завод ще е вторият на "Тесла" в източния финансов център на Китай.

На вчерашната си среща с китайския външен министър Цин Ган Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, е заявил, че иска компанията му "да продължи да развива дейността си в Китай", според китайската дипломация.

Той се е противопоставил на икономическото разделение между Китай и САЩ, според същия източник.

Силните икономически отношения между Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател,, който главен изпълнителен директор и на социалната мрежа "Туитър" (Twitter) и китайските представители, повдигнаха въпроси във Вашингтон, където президентът Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в заяви през ноември, че връзките с другите страни "трябва да бъдат преразгледани".

Константин Тодоров
642 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини