Легендарен американски модел ще „умре“ през януари 2024 година

  • 23 март 2023 15:49

  • 1067
  • 0
Легендарен американски модел ще „умре“ през януари 2024 година
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Chevrolet официално обяви края на производството на шестото поколение Camaro през януари 2024 г. От компанията обаче намекнаха, че емблематичният muscle-car няма да получи пряк наследник, но „това не е краят на историята на Camaro“.

След девет години производство, шестото поколение Chevrolet Camaro ще се оттегли от сцената в началото на следващата година. И тъй като компанията казва, че това не е краят на историята, но не дава ясна информация за наследника, можем да се задоволим само със слухове. Следвайки други автомобилни производители, Chevrolet обяви намерението си да се откаже от моделите с двигатели с вътрешно горене и напълно да премине към производството на електрически автомобили от 2035 г.

"Дженерал мотърс" изтегля 145 000 дефектни автомобили

За целта в бюджета на американския производител заделени 35 милиарда долара. Следователно можем да предположим, че с голяма степен на вероятност една тиха електрическа кола ще замени класическата „мускулеста“ кола с ревящ двигател и брутален дизайн.

General Motors дори показа силует, много подобен на предстоящото електрическо Camaro, като вместо купе на клиентите ще се предлага седан. Както Алтън Фрийман, куратор на музея Wellborn Musclecar в Алабама (САЩ), каза в интервю за Washington Post, Chevrolet вероятно ще последва примера на Dodge и ще пусне електрически Camaro. То обаче едва ли ще е по вкуса на феновете на muscle-cars.

„Искате да седнете зад волана, да чуете ръмженето на двигателя и да усетите цялата му мощност, но когато се качите в електрическа кола, не усещате нищо“, коментира Фрийман.
 

Последвайте канала на

Калина Христова
1067 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини