"Тесла" разширява завода си край Берлин

  • 16 март 2023 19:49

  • 1894
  • 1
"Тесла" разширява завода си край Берлин
© getty images

Производителят на електрически автомобили "Тесла" (Tesla) иска да разшири производственото си съоръжение близо до Берлин около година, след като т. нар гигафабрика влезе в експлоатация.

"Тесла" е потвърдила днес пред  ДПА, че е подала заявление до правителството на Бранденбург за разрешение да разшири завода в град Грюнхайде, разположен източно от Берлин. 

Гигафабриката на "Тесла" в Грюнхайде има планиран капацитет за производството на 500 000 превозни средства годишно, въпреки че все още не е достигнала този праг. В момента в завода работят около 10 000 души, като се очаква тази цифра да нарасне до 12 000 през първия етап на разширяването.ю

"Тесла" намали цените на двата си най-скъпи автомобила

Природозащитници изразиха опасения относно потенциалното разширение на завода, включително заради използването на вода. "Тесла" отхвърли тези опасения. 

Очаква се американският автомобилостроител да предостави допълнителни заявления с плановете си за разширяване , както и искания за одобрение на възможни нови сгради.

Компанията обяви плановете си да работи с максимална прозрачност, предава БТА. 

Виолета Симеонова
1894 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.16 | 22:36

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини