"Порше" с рекордни резултати

  • 13 март 2023 12:38

  • 614
  • 0
"Порше" с рекордни резултати
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Производителят на спортни коли "Порше" (Porsche) представи отлични резултати и очаква в дългосрочен план да увеличи възвращаемостта още повече с помощта и на новия си електрически СУВ (SUV).

Производителят на спортни автомобили "Порше" отчете скок на печалбите благодарение на по-високите цени през миналата година. При  увеличение на продажбите от 13,6 процента до 37,6 милиарда евро, оперативната печалба на компанията се е повишила с 27,4 процента до 6,8 милиарда евро миналата година. Възвращаемостта e нараснала до 18 процента, което е с 2 процента повече спрямо предходната година, съобщи днес дъщерното дружество на "Фолксваген" (Volkswagen), цитирано от германския вестник "Ханделсблат", предаде БТА.

"Порше" е отчела рекордния резултат въпреки увеличението на доставките с едва 2,6 процента до 310 000 автомобила. 

По думите на шефа на компанията Оливър Блуме, това е най-добрият резултат в историята на "Порше" и е постигнат при трудни условия. 

"Фолксваген" с най-голям спад на продажбите от над 10 г.

За тази година "Порше"  планира да достигне продажби между 40 и 42 милиарда евро. Оперативната възвращаемост се очаква да бъде между 17 и 19 процента, като с това да се потвърдят целите, представени при излизането на компанията на фондовата борса миналата есен, въпреки икономическите и геополитически предизвикателства. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
614 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини