Пуснаха новото "Порше" по погрешка 10 пъти по-евтино

  • 03 февруари 2023 12:19

  • 1468
  • 0
Пуснаха новото "Порше" по погрешка 10 пъти по-евтино
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Потенциалните купувачи на автомобили в Китай откриха, че онлайн реклама за луксозен спортен автомобил е твърде добра, за да е истина. Представителство на Порше в град Инчуан обяви чисто новото превозно средство за 124 000 юана (18 300 долара). Това е само малка част от това, което трябва да бъде, съобщи Би Би Си. 

Panamera има оригинална начална цена от 148 000 долара. Промоцията е привлякла стотици кандидат-купувачи, които са се втурнали да си осигурят нещо, което изглежда като изгодна сделка.

Говорител на германския производител на автомобили е заявил пред британската медия, че промоцията "съдържа сериозна грешка в посочената цена на дребно", и е била премахната незабавно.

„Тъй като имаше само едно превозно средство на склад, в съответствие с процеса на продажба, нашият център се свърза с първия клиент, който поиска онлайн възстановяване на таксата за резервация и си договори приемлив резултат“, добавиха те.

От представителството също са се свързали с всеки, който наддава поотделно, и са обяснили ситуацията, като са поднесли извинение. Неправилната информация е била публикувана на 30 януари и на клиентите, платили таксата за резервация от 911 юана (135 долара), са им били възстановени парите, обявиха от Порше.

Производителят на "Порше" доставил близо 310 000 автомобила на клиенти

Инцидентът предизвика вълнение в китайските социални медии, като един коментатор написа „Ето защо не купувам Порше, хахахаха“. Други смятат, че това е просто промоционална стратегия, която е „добре проведена“. Предполага се също, че компанията е била "безотговорна" и е трябвало да уважи предложението за намалена цена.

Друг потребител на социални медии твърди, че е първият човек, който се е опитал да купи колата, но е анулирал поръчката си, когато му е съобщена истинската цена. Той твърди, че би било погрешно да се опита да се възползва от грешка.

Порше са започнали да продават автомобили в Китай преди повече от 20 години. През последните години компанията разшири присъствието си във втората по големина икономика в света, като отвори нови представителства. Сега страната е най-големият единичен пазар на Порше в световен мащаб, с продажби от общо 6,2 милиарда долара през първите шест месеца на миналата година.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1468 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини