"Фолксваген" с най-голям спад на продажбите от над 10 г.

  • 12 януари 2023 16:43

  • 689
  • 0
"Фолксваген" с най-голям спад на продажбите от над 10 г.
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Германската автомобилостроителна корпорация "Фолксваген" (Volkswagen Group) съобщи, че през 2022 г. е постигнала най-слабите си продажби от над 10 години насам на фона на строгите ограничения в Китай срещу разпространението не COVID-19 и руската военна инвазия в Украйна, които доведоха до нарушаване на веригите на доставки, предаде Ройтерс.

Германският концерн, в който влизат марки като "Ауди" (Audi), "Сеат" (Seat), "Шкода" (Skoda), "Порше" (Porsche), "Бентли" (Bentley) и "Ламборгини" (Lamborghini), обяви, че през миналата година е доставила 8,3 милиона превозни средства на клиенти. Това е спад със 7 на сто спрямо 2021 г.

Това означава, че за трета поредна година "Фолксваген" остава втори по големина автомобилен производител в света след "Тойота" (Toyota Group).  Японската корпорация до ноември миналата година беше произвела над 9,5 милиона автомобили, отбелязва Ройтерс.

Продажбите на "Фолксваген" са спаднали драстично

Премиум марките "Ауди", "Ламборгини" и "Бентли" отбелязват по-малък спад на продажбите (с 4 на сто) през 2022 г. в сравнение с по-масовите модели "Фолксваген" (VW) и "Шкода" (Skoda), с 9 на сто, отбелязва БТА.

Константин Тодоров
689 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини