"Мерцедес-Бенц" инвестира над 1 млрд. евро в завод за електрически ванове в Полша

  • 12 декември 2022 15:35

  • 652
  • 1
"Мерцедес-Бенц" инвестира над 1 млрд. евро в завод за електрически ванове в Полша
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Германският автомобилостроител "Мерцедес-Бенц" (Mercedes-Benz) планира да инвестира над 1 милиард евро в завод за електрически лекотоварни автомобили (ванове) в Полша, съобщи високопоставен представител на компанията, предадоха световните агенции.

Предприятието ще бъде разположено в югозападния полски град Явор. Това ще бъде първият завод на"Мерцедес-Бенц", който изцяло се създава с цел изграждането на електрически превозни средства за доставка на товари, предаде Асошиейтед прес.

"На фона на способността ни да съчетаем производството на лекотоварни автомобили с двигатели с вътрешно горене и с електрическо задвижване във всички наши съществуващи заводи, ние ще построим в Явор първото си предприятие за електрически превозни средства, предназначени за доставката на товари", заяви Матиас Гайзен, който оглавява подразделението на "Мерцедес-Бенц" за ванове, цитиран от ДПА.

"Мерцедес-Бенц" подписва сделка с канадско-германски старъп за доставки на литиев хидроксид за батерии

Корпорацията вече има един завод в град Явор, в който се произвеждат двигатели и батерии за автомобили. В него работят над 800 души. Планира се в новото предприятие, в което ще се произвеждат електрически лекотоварни автомобили, да бъдат разкрити 2500 работни места, съобщи полското правителство, пише БТА.

Константин Тодоров
652 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.12 | 15:48

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини