Джо Байдън откри автосалона в Детройт с призив за преход към електромобили

  • 15 септември 2022 12:12

  • 1037
  • 0
Джо Байдън откри автосалона в Детройт с призив за преход към електромобили
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, който е голям любител на автомобилите, призова за преход към електрически модели при откриването на автосалона в Детройт, възобновен след две години прекъсване заради COVID-19, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Производителите представят на това изложение все повече незамърсяващи модели, наред с традиционните бензинови и дизелови автомобили.

Байдън увери, че зарядните станции ще се появят по пътищата на САЩ и ще се намират лесно, също както бензиностанциите. 

Автосалонът обикновено се провеждаше през януари, но сега беше отложен за септември заради по-хубавото време и за да не съвпада с голямото изложение на технологии в Лас Вегас, което привлича все повече компании от автомобилния сектор.

Тазгодишното издание не е толкова грандиозно като предишните, тъй като отсъстват много чуждестранни автомобилостроители, както и някои по-нови, като "Тесла" (Tesla). А присъстващите вече са привикнали през годините на пандемия да представят онлайн последните си модели, така че не са организирали бляскави презентации.

Рейтингът на Байдън се е повишил преди изборите през ноември

Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в си достави удоволствие, като седна зад волана на "Шевролет Корвет Зет 06" (Chevrolet Corvette Z06), след което подкара електрически "Кадилак Лирик" (Cadillac Lyriq).

"Това е прекрасна кола", каза той за кадилака. "Но обожавм корвета!", допълни той, като запали двигателя му.

"Той каза, че ще си я вземе вкъщи", пошегува се президентката на "Дженерал мотърс" (General Motors) Мери Бара.

Кръстосвайки алеите на изложението, президентът се срещна и с ръководителите на "Форд" (Ford), "Стелантис" (Stellantis) и на основния автомобилен синдикат Ю Ей Дабъл ю (UAW).

Въпреки че двигателите с вътрешно горене все още преобладават в много голяма степен по пътищата на САЩ, автомобилостроителите, присъстващи в Детройт, извадиха на преден план електрическите си модели, които възнамеряват да предлагат с надеждата да отнемат от "Тесла" дялове от пазара, който все повече се разраства.

Константин Тодоров
1037 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини