"Ауди" ще изгради 14 допълнителни станции за бързо зареждане близо до градове

  • 08 юни 2022 15:04

  • 3130
  • 0
"Ауди" ще изгради 14 допълнителни станции за бързо зареждане близо до градове
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

"Ауди" (Audi) планира да изгради тази години три нови станции за бързо зареждане на електроавтомобили в банков район на Цюрих, в австрийския град Залцбург и в германската столица Берлин, предаде ДПА, цитирана от БТА.

След положителния опит с пилотната станция в баварския град Нюрнберг в Южна Германия, включително салон за чакане и опция за резервация за водачи на автомобили "Ауди", ще бъдат изградени допълнителни 11 станции в големи германски градове до средата на 2024 г.

Тези данни и положителната обратна връзка са доказателство, че концепцията ни да предлагаме гъвкава инфраструктура за премиум бързо зареждане в градските зони е абсолютен успех, заяви мениджърът на проекта Ралф Холмиг.

Много граждани не могат да зареждат автомобилите си от контакти в домовете си или на работното си място и са зависими от обществените станции, заяви проектовият мениджър Евалд Кремл. По тази причина "Ауди" изгражда собствена верига от станции за бързо зареждане за клиентите си.

В Нюрнберг 60 на сто от потребителите, ползвали веднъж услугата, отново прибягват към нея. Този факт потвърждава концепцията ни за зареждане в центъра на града като алтернатива на домашните контакти, подчерта Кремл. Станция с шест резервирани места за бързо зареждане може да зарежда 80 автомобила дневно.

Компаниите за коли под наем се подготвят за електрическо бъдеще

По-малка станция ще отвори есента в банковия район на Цюрих и ще бъде последвана от още две станции в Залцбург и Берлин до края на годината. "Ауди" съобщи, че ще изгради още три нови станции в германски градове за 2023 г. Планират се още осем станции за 2024 г. в големи германски градове. Все още се търсят места за тях.

Дъщерната компания на "Фолксваген" (Volkswagen) с централа в баварския град Инголщат оповести още, че след 2033 г. вече няма да произвежда автомобили с двигатели с вътрешно горене, както и дизелови модели.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3130 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини