30% скок на търсенето на употребявани автомобили у нас

  • 06 юни 2022 11:35

  • 2000
  • 0
30% скок на търсенето на употребявани автомобили у нас
© Novini.bg

30% скок на търсенето на употребявани автомобили у нас. Това отчитат голяма част от търговците в Дупница, където е един от най-големите пазари за коли втора ръка.

Георги Грозданов е в търговията с употребявани коли повече от 15 години. Наблюденията му през последната година показват, че вносът на коли втора ръка от Западна Европа е все по-труден, а търсенето в България е нараснало.

"Има търсене - няма стока. Купуваш колите по-скъпо, следователно продаваш по-скъпо. Клиентите бяха свикнали на по-ниски цени, на повече избор, сега и двете липсват. Преди купуваш 10 коли и ти правят по-хубава цена, сега купуваш 2 коли, цената е като за 2 коли", заяви Георги Грозданов, търговец.

Стотици автомобили на ретро парад в София

Сред най-търсените автомобили втора ръка в Дупница са произведените преди 2012 година, а основното искане на клиентите е разходът на гориво да бъде по-нисък.

Заради недостига на материали за производство и затруднената търговия заради войната и пандемията цените и на новите, и на употребяваните автомобили ще расте, допълват още търговците.

Като пример дават автомобил втора ръка, който преди 3 години е закупен за 5000 лева, а сега цената му вече може да достигне до 8000 лева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2000 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини