Продажбите на мотоциклети в Европа са нараснали през първото тримесечие

  • 16 май 2022 18:53

  • 3052
  • 0
Продажбите на мотоциклети в Европа са нараснали през първото тримесечие
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Огромният интерес към двуколесните превозни средства в Европа продължава: продажбите на мотоциклети и скутери са се ускорили през първото тримесечие. Това съобщи днес Асоциацията на европейските мотоциклетни производители (ACEM), цитирана от Франс прес.

Регистрациите на двуколесни превозни средства във Франция, Германия, Италия, Испания и Великобритания са се увеличили с 14,6 на сто на годишна основа и са надминали предпандемичните продажби от първото тримесечие на 2019 година, достигайки 226 793 единици.

Скутерите също са нараснали с 3,5 на сто на шестте основни европейски пазара (Франция, Нидерландия, Германия, Белгия, Италия, Испания), достигайки 57 755 единици. Франция и Нидерландия, два основни пазара на континента, са регистрирали лек спад.

Електрическите модели са продължили възходящата си тенденция - 8396 мотоциклета и 19 045 скутера са излезли от поточните линии. 

Срив на продажбите на нови автомобили в Русия заради санкциите 

Регистрациите на двуколесни превозни средства са останали стабилни на основните европейски пазари през първото тримесечие въпреки логистичните и производствени проблеми, причинени от кризата с COVID-19, подчерта генералният секретар на браншовата организация Антонио Перлот.

Предварителните данни за април сочат обаче леко забавяне на някои пазари, подчерта той. То е свързано с недостига на полупроводници и закъснение в доставките, заради които няма наличност от някои модели.

Продажбите през идните месеци биха могли да бъдат засегнати нагоре или надолу от фактори като повишение на цените на бензина или икономическата ситуация в Европа. Пролетта и началото на лятото са силен сезон за продажбите на двуколесни превозни средства, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3052 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини