25 години ПРИМЕКС: Компромисът с гумите е недопустим!

  • 11 май 2022 16:35

  • 6381
  • 0
25 години ПРИМЕКС: Компромисът с гумите е недопустим!
©

Вече 25 години ПРИМЕКС се грижи нейните клиенти да бъдат СТАБИЛНИ НА ПЪТЯ! На 23-ти април компанията чества своята годишнина и се радва на все по-голям интерес от клиентите, които ѝ се доверяват вече толкова много години. Лидерската позиция на пазара на гуми в България се дължи на непрестанните усилия, които компанията влага в гарантиране на постоянно високо качество на обслужване и правилния избор на партньорства със световни производители на гуми, като Goodyear, Michelin, Continental, Pirelli, Hankook и много други.

В портфолиото на компанията присъстват различни брандове леки, лекотоварни, SUV, 4x4, товарни, селскостопански и индустриални гуми, които покриват нуждите на почти всеки вид клиенти – крайни, корпоративни, товарни, агро, строителни и индустриални. Компанията е един от най-големите вносители на гуми в България и като такъв има множество едрови клиенти, които разчитат на нея, за да развиват своя бизнес с гуми на дребно.

Важен елемент от успеха на ПРИМЕКС е експертния подход в подбора на правилните гуми за специфичните нужди на всеки отделен клиент. Не съществува такова нещо, като „перфектната гума“, защото всяка гума има специфично предназначение и това е валидно, както за гумите за кариерни самосвали, така и за гумите, които ползваме за ежедневно придвижване в града или на дълъг път. За да изберете правилните гуми е най-добре да се доверите на професионалистите от ПРИМЕКС, които всекидневно имат досег с тази категория продукти и са запознати с предизвикателствата, пред които се изправят техните многобройни и разнообразни клиенти, през всички тези 25 години на българския пазар.

В поредица от статии специалистите от ПРИМЕКС ще Ви запознават с различни марки и модели гуми, с което се надяваме, че ще Ви помогнем да се ориентирате по-добре в многообразието от предложения на пазара. Ще Ви споделяме някои тънкости и съвети как да гарантирате стабилността на пътя, защото, независимо от инженерната съвършеност на автомобила, който управлявате, контактът му с пътя е поверен на гумите, които сте избрали за него. Това са онези четири точки, не по-големи от капака на кутия за дамски обувки, в които се преплитат много закони на физиката, когато ускорявате, завивате или спирате, на сухо, мокро или на сняг, екстремно или дори в обичайния случай. Компромис с гумите е недопустим, защото може да коства много в последствие.

В днешната статия говорим за Goodyear, един производител, който не се нуждае от специално представяне и неговата най-нова и награждавана гума Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6.

Goodyear е една от водещите световни компании за автомобилни гуми, основана в далечната 1898г.. Първоначално Goodyear започват с производство на велосипедни гуми и скоро след това хващат вълната на бързо развиващата се автомобилна индустрия. Днес в нея работят около 72000 души. Продукцията се произвежда в 57 съоръжения в 23 страни по света. Двата й центъра за иновации в Акрон, Охайо, и Колмар-Берг, Люксембург, се стремят да разработват най-съвременни продукти и услуги, които определят технологиите и стандартите за производителност в индустрията. Goodyear произвежда продукти за първоначално вграждане на модели от най-реномираните марки автомобили като Porsche, Mercedes, Audi, BMW, Bentley, Ford, Land Rover и други. Компанията Goodyear стои зад голямо портфолио от марки: Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava, Debica и Kelly, като предлага продукти, които покриват всички нужди на пазара и клиентите. Гумите Goodyear се отличават с надеждност, безопасни и качествени характеристики, а моделите ѝ заемат над 80% от първите места в тестовете за гуми на всички престижни автомобилни списания през последните пет години. В потвърждение на това, през април водещото немско списание Auto Bild присъди на Goodyear своята престижна титла „Производител на летни гуми на годината“, заявявайки, че „Най-добрите летни гуми идват от Goodyear“ в знак на признание за наградените продукти в гамата на Goodyear, които предлагат „динамично най-добро представяне“ по устойчив начин (1).

Тази най-нова награда беше публикувана в изданието на Auto Bild (2) от 13 април 2022 г. и следва редица скорошни победи на Goodyear в същата група списания, включително за Eagle F1 Asymmetric 6 (3) , EfficientGrip 2 SUV (4) и EfficientGrip Performance 2 (5) .

В заглавието на прегледа на списание Auto Bild  се казва, че „най-добрите летни гуми идват от Goodyear“, като от редакцията на изданието продължават, че „новите модели гуми на Goodyear убеждават както с динамично най-високо представяне, така и с ориентирана към бъдещето устойчивост“.

Освен това, този последен успех е последван от това, че Goodyear получи наградата на Auto Bild за производител на годината за всесезонни гуми както през 2020, така и през 2021 г. със специален акцент върху Vector 4Seasons Gen-3 (6).

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 е най-новият член на многократно награждаваното премиум семейство на Eagle F1, гума с ултра високо представяне (UHP). Най-новото допълнение към гамата летни гуми на Goodyear е гума с ултра-висока производителност (UHP), съчетаваща представяне на сухо и мокро, ефективност и готовност за електрически превозни средства и бъдеща мобилност. С нова технология за подобряване на представянето на сухо, спиране на мокро, управление на мокро и подходяща за електрически превозни средства, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 е готова за всичко.

В първата половина на 2022 Eagle F1 Asymmetric 6 първоначално излиза на пазара в 28 размера, като допълнителни размери се очаква да бъдат пускани през цялата година. До 2023 г. Eagle F1 Asymmetric 6 ще се предлага в не по-малко от 65 размера от 17 до 22 инча.

Проектирана да отговаря на широка гама автомобили, включително хотхеч, спортни компактни автомобили, семейни автомобили, луксозни седани и спортни купета, Eagle F1 Asymmetric 6 разполага с редица иновации, които да надграждат наградената вече Eagle F1 Asymmetric 5. Резултатът е гума, която убеждава шофьорите в своите способности при спиране и управление на мокра настилка и която вълнува с изключителното си представяне на сухо и спортни характеристики.

Подобрявайки представянето на сухо (7), Eagle F1 Asymmetric 6 разполага с адаптивно контактно петно и оптимизирана кухина за адаптиране към вариациите на натоварването. Докато при стандартни условия на шофиране, контактното петно на гумата има нормален отпечатък, то сега се увеличава, когато водачът прави екстремна маневра. Следователно зоната на контакт се адаптира към стила на шофиране и се увеличава при необходимост, като дава на водача повече сцепление и по-добра реакция при екстремни маневри.

При мокри метеорологични условия, сместа на Eagle F1 Asymmetric 6 с иновативна нова система от смоли позволява на гумата да има повече микроконтакт с пътната настилка, като дава на водача по-добро сцепление на влажни или мокри пътища (8). Технологията, разработена за гуми UUHP (ултра ултра високо представяне), предназначени да се представят и на състезателната писта, както и на пътя, е прехвърлена на Eagle F1 Asymmetric 6. В Eagle F1 Asymmetric 6 тази технология увеличава нейната гъвкавост, за да съответства или да бъде по-устойчива на грапавините на пътя (9). Тази система от смоли подобрява сцеплението на гумите с пътя (10).

Всяка гума в гамата на Goodyear е подходяща за електромобили, но Eagle F1 Asymmetric 6 е специално проектирана с оглед на изискванията на производителите за електромобили. Нейният модел на шумопотискане води до намаляване с 1 dB, както е показано на етикета на гумата, докато новата ѝ технология за изработка на сместа намалява съпротивлението при търкаляне, за да помогне за увеличаване на пробега (11). Резултатът е гума, която е готова за следващото поколение мобилност.

Признанията за качествата на гумата не закъсняват. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 спечели няколко скорошни теста на гуми, включително в немското списание Auto Bild, което включва десет от най-продаваните летни гуми 245/40R19, монтирани на тестов автомобил BMW 5 Серия (12). Auto Bild приключва теста, като дава на Eagle F1 Asymmetric 6 престижната си оценка „VorBildlich“ (за пример). Тест-пилотите на Auto Bild хвалят Eagle F1 Asymmetric 6 за „балансираната ѝ производителност на най-високо ниво, добри резерви за аквапланинг, кратък спирачен път, прецизно поведение [и] ниско съпротивление при търкаляне (13)“.

Това признание идва, след като Eagle F1 Asymmetric 6 също е обявена за „überragend“ (отлична) от списанието Auto Motor und Sport през март (14), следвана с много близък резултат от Bridgestone Turanza T005, Hankook Ventus S1 evo3, и Continental Premium-Contact 6 (AO) ContiSilent.

Шведското издание Aftonbladet отличава Eagle F1 Asymmetric 6 като съвместен победител в теста за 17-инчови летни гуми, и отбелязва по-специално нейното „сцепление и характеристики на шофиране както на мокро, така и на сухо (15)“

Междувременно британският тестер Tyre Reviews също посочва Eagle F1 Asymmetric 6 като съвместен победител в последния си тест за UHP гуми, използвайки също популярния размер 225/45R174.

Споделените отзиви и направените оценки за Eagle F1 Asymmetric 6 определят този модел на Goodyear, като една всестранно силно представена гума, което я превръща в отличен избор за взискателните шофьори.

В следващите ни публикации очаквайте представяне на още производители и техните нови модели, които са предназначени водачите, които не искат да правят компромис на пътя.

Тези, които не могат и не искат да правят компромис на пътя, вече 25 години купуват гуми от ПРИМЕКС!

 

(1) Всички цитати от списания са преведени от оригинален немски език. (2) Auto Bild брой 15/2022. Класирани също: Hankook, Michelin, Falken, Vredestien. (3) Auto Bild брой 13/2022. Тестова кола: BMW 5 Series. Тестов размер: 245/40R19. https://news.goodyear.eu/goodyear-eagle-f1-asymmetric-6-wins-latest-summer-tire-tests/ (4) Auto Bild allrad брой 4/2022. Тест автомобил: Volkswagen Tiguan. Тестов размер: 235/55R18. https://news.goodyear.eu/goodyear-efficientgrip-2-suv-wins-auto-bild-allrad-test/ (5) Auto Bild (D) - Брой 10/2022. Тестова кола: VW Passat. Размер на гумите: 215/55R17. (6) Auto Bild брой 42/2021 и 41/2020. (7) (8) (9) (10) В сравнение с предшественика Eagle F1 Asymmetric 5. Вътрешни тестове, размер 225/45R17, тестов автомобил: Volkswagen Golf 8, тестово място: Mireval Test Track. (11) Намаляване на съпротивлението при търкаляне и шума в сравнение с предшественика Eagle F1 Asymmetric 5. (12) Тестов размер: 245/40R19. Тестова кола: BMW 5 Series. Брой: Auto Bild брой 13/2022. Тествани гуми: Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6, Bridgestone Potenza Sport, Hankook Ventus S1 evo3, Continental SportContact 7, Nexen N'Fera Sport, Michelin Pilot Sport 4, Falken Azenis FK510, Star Performer UHP-3, Maxxis Victra Sport 5, Vorti+. (13) Преведено от оригинален немски език. (14) Auto Motor und Sport брой 7/2022. Тестов размер: 245/45R19. Тест автомобил: Audi A6. (15) Aftonbladet 13/3/2022. Тестов размер: 225/45R17. Тест автомобил: Audi A3. Победител в съвместния тест. Цитати, преведени от оригинален шведски.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
6381 0

Водещи новини