Заводите на "Фолксваген" в Североизточен Китай постепенно възобновяват работа 

  • 18 април 2022 15:30

  • 2913
  • 0
Заводите на "Фолксваген" в Североизточен Китай постепенно възобновяват работа 
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

След едномесечно спиране заради локдауна, въведен за борба с разпространението на ковид пандемията в Чанчун, заводите на групата "Фолксваген" (Volkswagen Group) в североизточния китайски град постепенно възобновиха производството, предаде ДПА. 

Говорител на компанията в Пекин съобщи освен това, че заводът на Фау Ве (VW) в Антин (в града провинция Шанхай) също обмисля дали би могъл да възобнови работа след прекъсване от две седмици и половина.

Най-мащабната коронавирусна вълна в Китай от началото на пандемията в страната преди над две години засегна особено силно провинция Цзилин и нейната столица Чанчун, както и метрополиса Шънян в Североизточен Китай и пристанищния град Шанхай.

Трите завода на "Фолксваген" и китайския му партньор в съвместното дружество в Чанчун спряха работа на 14 март. Става дума за предприятие на Фау Ве, едно на "Ауди" (Audi) и един завод за части.

След три седмици прекъсване, миналата седмица Бе Ем Ве (BMW) успя да възобнови дейността на най-голямото си предприятие в света, завода в Шънян, отбелязва БТА.

Недостиг на полупроводници спъва продажбите на "Фолксваген"

Константин Тодоров
2913 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини