Hyundai спира временно производството в автомобилния си завод в САЩ поради недостиг на чипове

  • 14 юни 2021 09:55

  • 1470
  • 2
Hyundai спира временно производството в автомобилния си завод в САЩ поради недостиг на чипове
© Getty images

Южнокорейският мултинационален автомобилен производител Hyundai Motor Company обяви в понеделник, че спира производството в завода си в САЩ, посочвайки като основни причини за този ход недостига на полупроводникова техника и дейностите по поддръжка, предаде БНР.

Съоръжението на автомобилния производител в Алабама ще бъде затворено за една седмица от 14-ти юни поради недостиг на чипове и за две седмици от 16-и юни до 11-ти юли за рутинна поддръжка, каза говорител на Hyundai пред южнокорейската агенция Yonhap.

Електрическият Форд Мустанг е най-продавания автомобил през май в Норвегия

През миналия месец Hyundai и Samsung Electronics Co. постигнаха споразумение за сътрудничество при решаването на проблема с недостига на чипове. По-рано южнокорейското правителство пък разкри намерението си да предложи данъчни стимули и субсидии за компании, занимаващи се с полупроводникова техника, за да укрепи веригата за доставки на чипове.

Подобно на други автомобилни производители по света, Hyundai трябваше да спре производството си и през март поради недостиг на чипове, като през април се наложи да спре и друг свой завод в Южна Корея.

Последвайте канала на

Novini.bg
1470 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ами да,

2021.06.14 | 10:43

2
то, от чипиране на хора - чипове за колите не останаха... ХА-ХА-ХА !!!

2021.06.14 | 10:07

1
чипове дръжки, сащ икономиката колабира, лятото ще е срива, затова бързат с войната

Добави коментар

Водещи новини