Jaguar спира производството си във Великобритания

  • 22 април 2021 14:37

  • 1467
  • 2
Jaguar спира производството си във Великобритания
© Getty images

Производството в два от британските автомобилни заводи на Jaguar Land Rover (JLR) ще бъде временно спряно от понеделник поради нарушения във веригата за доставки, включително липсата на полупроводникова техника, съобщиха от компанията в четвъртък.

"Ние коригирахме производствените графици за определени превозни средства, което означава, че нашите заводи в Castle Bromwich и Halewood ще работят ограничен период, като ще спрат временно от понеделник, 26 април“, обяви компанията, собственост на Tata Motors. Производството в третия британски автомобилен завод на JLR в  Solihull, централна Англия, ще продължи, съобщиха от компанията.

"Подобно на други автомобилни производители, в момента изпитваме известно прекъсване на веригата за доставки заради негативните последици от коронавирусната пандемия. Ние работим в тясно сътрудничество със засегнатите доставчици, за да разрешим проблемите и да сведем до минимум въздействието върху поръчките на клиентите, където това е възможно", посочиха от Jaguar.

Електромобилите на BMW ще представляват 25% от продажбите на компанията в Китай до 2025 г.

Пандемията COVID-19 повиши търсенето на полупроводникови чипове за употреба в електрониката, като компютри, тъй като голяма част от хората по света работеха от вкъщи, докато доставчиците се мъчат да се приспособят, което пък засяга редица производители на автомобили. Засегнати са и търговските потоци, информира БНР.

В сряда производителят на автомобили Stellantis заяви, че ще замени цифровите скоростомери с по-старомодни аналогови в един от своите модели Peugeot с оглед на проблемите с недостига на полупроводникова техника. Финансовият директор на Renault заяви в четвъртък, че производството на автомобили е спаднало с десетки хиляди превозни средства през първото тримесечие в резултат на този недостиг.

Редица други автомобилни производители по света, включително General Motors, Ford и Honda, също бяха принудени временно да спрат производствените линии заради проблеми с недостига на полупроводници.

Novini.bg
1467 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
що не пробват

2021.04.22 | 16:47

1
да закупят цели проводници и да ги нацепят наполовина...

2021.04.22 | 20:00

2
Не им е Тиквата премиер, иначе можеше.

Добави коментар

Водещи новини