Илон Мъск: "Тесла" вече започна да приема биткойн като форма на плащане

  • 24 март 2021 09:42

  • 2760
  • 2
Илон Мъск: "Тесла" вече започна да приема биткойн като форма на плащане
© Getty images

Компанията "Тесла" (Tesla Inc.) вече дава възможност на клиентите да купуват нейни електромобили, използвайки биткойн като начин на плащане, съобщи в сряда главният изпълнителен директор Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател,.

"Вече можете да си купите Tesla с биткойн“, написа Мъск в Туитър.

"Tesla използва само вътрешен софтуер и софтуер с отворен код и оперира директно посредством биткойн възли. Биткойнът, платен за модел на "Тесла", ще бъде запазен като биткойн, а не конвертиран във фиатна валута (дадена национална валута)", добави той.

В биткойн мрежата т.нар. "възли" изпълняват много важна роля. Възелът е компютър, свързан с други компютри, който следва правилата и споделя информация, като хоства и синхронизира копията на целия блокчейн на биткойна, информира БНР.

Илон Мъск: Космически кораби на SpaceX ще кацнат на Марс преди 2030 година

Опцията за закупуване на електромобили на "Тесла" с биткойн за сега ще е валидна за САЩ, като този метод на плащане ще стане достъпен извън Съединените щати по-късно през годината.

По-рано тази година американският производител на електрически автомобили обяви, че е закупил биткойн на стойност 1,5 милиарда долара, за да осигури "по-голяма гъвкавост за по-нататъшно разнообразяване и максимизиране на възвръщаемостта" на своите средства.

Novini.bg
2760 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
:)

2021.03.24 | 10:37

1
Купувайте биткойн днес, следва рязко покачване!
лъжльо

2021.04.25 | 08:19

2
мамин скъп ти купувай най скапаната инвестиция като диамантите до 1 карат

Добави коментар

Водещи новини