Електромобил "Тесла" се самозапали в Шанхай

20 януари 2021 14:58

Електромобил "Тесла" се самозапали в Шанхай
© Getty images
916 1

Електромобил "Модел 3" (Model 3) на американската компания "Тесла" (Tesla) изгоря напълно в подземен паркинг в Шанхай след неочаквано самозапалване и експлозия на батерията. Това съобщи днес китайският информационен портал "Пънпай", цитиран от ТАСС.

Инцидентът е станал във вторник вечерта, точно след като собственикът спрял колата на паркинг в жилищен комплекс в район Цибао. Най-напред автомобилът се самозапалил, а след това дошъл взривът. Пристигналите на място пожарникари потушили пламъците. Превозното средство е изгоряло напълно, предаде БНР.

Няма пострадали, но това не е първият случай на самозапалване на електрическо превозно средство на "Тесла" както в Шанхай, така и в други градове на Китай. В днешно изявление, публикувано от китайския офис на компанията, се посочва, че пожарът най-вероятно е причинен от повреда на акумулатора в резултат на някакъв удар в долната част на автомобила.

"Тесла" трябва да изтегли от пазара 158 000 електормoбили Model S и X

В Шанхай се намира единственият завод за сглобяване на електромобили на "Тесла" извън САЩ, припомня ТАСС.

В понеделник на местния пазар официално започнаха продажбите и на произвеждания там високопроходим "Модел Уай" (Model Y) на американската компания. 

Novini.bg
916 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Само да питам

2021.01.21 | 07:28

131430
А защо не се пише за всички други марки , който дефектират ежечасово.

Добави коментар