"Сеат" с нов президент

Уейн Грифитс е назначен за нов президент на испанското подразделение на "Фолксваген" (Volkswagen) "Сеат" (Seat) в разгара на кризата с коронавируса, предаде ДПА, цитирана от БНР.

Грифитс трябва да поеме поста на 1 октомври като запази сегашната си роля на директор по продажбите и маркетинга, посочи компанията. От януари той управлява новата спортна марка на "Сеат Купра" (Cupra).

Грифитс заменя Карстен Изензее, който стана временен председател на съвета след оставката на шефа на "Сеат" Лука де Мео през януари.

Изензее ще продължи да бъде главен финансов директор, уточни компанията.

Грифитс сега е изправен пред тежката задача да задържи "Сеат" "над водата" въпреки удара от пандемията от коронавирус, която засегна Испания особено тежко.

Обновление на най-продавания SUV модел в Европа – новият Tiguan внася електрическа мощ и динамично поведение в своя клас

Председателят на съвета на директорите на "Фолксваген" Херберт Дис определи новия президент на Сеат като един от най-добрите мениджъри в групата при презентация в централата на "Сеат" в Марторел край Барселона в сряда.

Грифитс има решаващ принос за рекордните продажби на "Сеат" през последните години и успя да създаде марката "Купра", каза той.

През август продажбите на "Сеат" спаднаха с 24,5 на сто спрямо същия месец миналата година.

Коментари

  1. 2020.09.25 | 12:20
    'Грифитс има решаващ принос за рекордните продажби на "Сеат" през последните години' ... 'През август продажбите на "Сеат" спаднаха с 24,5 на сто спрямо същия месец миналата година' ...... костюмари!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Автомобили

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет