Гаражът - домът на твоята кола

  • 12 октомври 2019 11:19

  • 4880
  • 1
Гаражът - домът на твоята кола
©

Когато купувате нова врата за гаража ви, трябва да вземете под внимание доста неща. И понеже знаем колко труден може да изборът понякога, когато човек е изправен пред твърде много възможности, се обърнахме към нашите партньори от Hormann за съвет. 

Германският производител на гаражни врати с 80-годишен опит в областта и доказал се лидер на пазара, има представителство в България още от края на 90-те. Вносителят ни разказа, че по-голямата част от строителите и собствениците първоначално се насочват към секционните врати, защото при тях предимствата са многобройни. Но какво още трябва да знаем?

Първо, да направим крачка назад и да сложим един кратък увод в света на гаражните врати - те биват секционни, врати с въртеливо-постъпателен ход тип Berry и ролетни. В зависимост от това къде трябва да се монтира вратата и какъв тип отваряне предпочитате, можете да започнете с избора си от тук.

Секционните врати се отварят вертикално и са разположени под тавана. Това спестява място както вътре в самия гараж, така и пред него. Гаражните секционни врати могат да бъдат монтирани във всеки отвор на гараж, което е наистина голямо предимство. Те предлагат и с до 14 см по-голяма ширина на светлия отвор за преминаване в сравнение с вратите с въртеливо-постъпателен ход (Berry), което пък е удобно, ако карате малко по-голяма кола или необходимият заход не е достатъчно голям. Освен това те са оптимално изолирани от четирите страни с трайно еластични и устойчиви на атмосферни влияния уплътнения. Секционните врати се състоят от отделни ламели, които се движат нагоре по направляваща шина, разположена под тавана. Те се отварят вертикално и мястото пред гаража може да се използва за паркиране на други превозни средства.

Ако пространството под тавана ви е необходимо за съхранение на багаж, имате две възможности: ролетна или странична секционна врата. Ролетните врати, се навиват над отвора на вратата посредством вал. Страничната секционна врата се движи отстрани по стената. Тя може да се отвори изцяло или само частично за преминаване на пешеходец, велосипед или мотор.

Вратите Berry с въртеливо-постъпателен ход са най-купуваната гаражна врата в Европа. Те се отварят нагоре и се прибират под тавана, но за разлика от секционната врата, която е изградена от отделни секции, вратите Berry са цяло, непрекъснато платно. Те комбинират в себе си високо качество и усъвършенствана техника с дълготрайна употреба и безопасно обслужване, както и надеждна защита.

Когато гаражът се използва като помещение за хоби, като работилница или място за организиране на партита, както и когато гаражът е интегриран в къщата, би трябвало да се вземе предвид и добрата топлоизолация. Двустенните врати LPU на Hörmann с пълнеж от полиуретан осигуряват много добра топлоизолация и стабилен и равномерен ход на вратата. С допълнителния пластмасов профил и системата ThermoFrame топлоизолацията се подобрява с допълнителни 15%.

Друга важна характеристика на вашата нова гаражна врата е сигурността. Автоматичните гаражни секционни врати на Hörmann притежават механична блокировка срещу насилствено отваряне, която при затворена врата се фиксира автоматично и защитава вратата от повдигане с лост. Не за подценяване е и дизайнът, а тук изборът от декори, цветове и повърхности е огромен.

Чудите се дали вашата врата е достатъчно сигурна? Направете теста на Hormann. 

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
4880 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.10.13 | 01:03

1

класика

Добави коментар

Водещи новини