Tatra излиза от музея, връща се към автомобилостроенето

  • 28 декември 2016 13:16

  • 2484
  • 0
Tatra излиза от музея, връща се към автомобилостроенето
©

Tatra - известната чешка марка със своите изискани модели от ранните години на двадесети век, е на път да излезе от музея и да достави отново позабравеното удоволствие от управлението ѝ на водачи из цял свят, дори извън Европа.

Компанията продължава да създава превозни средства, но се фокусира главно върху камиони от повече от 15 години. Потенциалните леки автомобили ще бъдат конструирани на модерна платформа, но с ретро визия. Проектът за момента е в процес на обсъждане, но ако крачката към по-ниските мощности наистина се предприеме, се предполага, че чехите ще имат нужда от външна подкрепа, която да позволи новите автомобили да се продават на световната сцена. Сред възродените модели се очаква да намерят място T87 и "Tatraplan", известен и като T600.

За разлика от други компании, които спират да произвеждат леки автомобили, въпреки своята история и политика, Tatra премести фокуса си върху друг сегмент, а именно камионите. Предимство, което в Tatra бяха достатъчно интелигентни да си извоюват, е, че те имат пълните права върху старите си модели и ако някой производител е заинтересуван да създаде подобни дори на външен вид, би имал сериозен правен проблем.

Последвайте канала на

Антония Симова
2484 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини