Mercedes показа SLS AMG Roadster преди изложението във Франкфурт

  • 30 май 2011 16:59

  • 990
  • 0
Mercedes показа SLS AMG Roadster преди изложението във Франкфурт
© Интернет

Mercedes показа SLS AMG Roadster, преди автомобилът да дебютира официално на автомобилното изложение във Франкфурт.

Откритата версия на германския суперавтомобил има трислоен мек сгъваем покрив, който се отваря/затваря автоматично при скорости до 51 км/ч. Инженерите са успели да постигнат един и същ товарен обем, без значение дали покривът е отворен или затворен. И в двата случая собствениците ще могат да натоварят 173 литра. Задният прозорец е от стъкло.

Интериорът е изработен от ексклузивни материали, а AMG спортните седалки са с вградена система AIRSCARF, която се грижи за комфорта, когато карате с отворен покрив. Опционалното оборудване включва аудио система Bang & Olufsen и AMG Performance Media, която изобразява в реално време параметри, свързани с поведението на автомобила.

Мощността от 571 кс и 650 Нм се доставя от 6.3-литров (6208 куб. см.) V8 двигател, точно както и при купе версията на SLS. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема малко над 3.7 секунди, а максималната скорост е ограничена на 317 км/ч.

За да гарантират, че поведението на новото кабрио няма да се различава от това на купето, инженерите на Mercedes са подсилили платформата, увеличавайки теглото с едва 40 кг.

Цените ще станат ясни през есента.

Весела Найденова
990 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини