Шеф-готвачът Гордън Рамзи, отличен със звезди от Мишлен, с дебют в Индия. Той откри ресторант Street Burger в международното летище „Индира Ганди“ в Делхи.
Ресторантът с 60 места започна да обслужва клиенти тази седмица, предлагайки меню с гурме бургери, картофи с гарнитура и десерти като част от глобалната експанзия в транспортни центрове с голям трафик.
Летището е било стратегически избор за дебюта на Рамзи в Индия, избрано не само заради пътникопотока, но и заради потенциала си да тества висококачествена бърза храна, пише Independent.
16 май 2021 г. в 20:48 ч.
Марката комбинира популярното си глобално меню с съставки, съобразени с индийските вкусове и обичаи, което означава, че в менюто няма да има телешко месо – основен продукт в повечето заведения Street Burger в други части на света. Клането на крави, считани за свещени от индусите, и продажбата или притежаването на говеждо месо са забранени в Делхи от 1994 г.
)
)