)
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) връчва предписания на всички бизнес оператори, които добиват и предлагат агнешко месо, във връзка с наближаващите празници Великден и Гергьовден.
Охладено месо ще се предлага неопаковано от хладилните витрини на търговците като цели трупчета, четвъртини и третини, които задължително ще носят здравна маркировка, поставена от производителя - със син цвят за месото с произход България и червен цвят – за произход, различен от българския.
На мястото на предлагане трябва да е обявена страната на произход.
Допустимо е и предлагане на размразено месо. То може да се продава до краен потребител само предварително опаковано в потребителска опаковка и етикетирано. На етикета наименованието на храната се придружава от обозначението "РАЗМРАЗЕНО". Задължително трябва да е посочена страната на произход и срок на годност, определен от оператора, извършил размразяването, посочват от БАБХ.
)
Размразеното вносно агнешко трябва да е в индивидуална опаковка
Всички усилия на агенцията са насочени към повишаване информираността на потребителите, за да могат да направят своя избор.
Последвайте канала на