След седем седмици постене не трябва веднага да се нахвърляме на храната, от която сме се въздържали за дълъг период, съветва известният кулинар Силвена Роу.
За хора, които нямат заболявания, те имат кошмарни странични ефекти, особено вредни за жените с проблеми с щитовидната жлеза, коментира известният кулинар.
Като опасна тя определя новата мода за отслабване с лекарства за диабетици.
Тя съветва още постепенно да си създадем навик да ядем без захар и по възможност без бяло брашно и бял ориз.
Признава обаче, че няма как Великден да мине без козунак и агнешко. Затова е предложила преди празника рецепта за вкусен и с икономични продукти козунак, която стана много популярна.
„Много е важно да се започне постепенно, не да се нахвърлите веднага на бургери и пасти. В противен случай удряме шамар на организма“, уточни Роу пред бТВ.
)