)
Резервациите в ресторантите, предлагащи печено на шиш месо, и фризьорските салони ще са най-заети по Великденските празници във втория по големина град в Гърция Солун, предаде агенция АНА-МПА.
В дните на Възкресение Христово жителите на Солун, но и множеството туристи в града, дошли за празника, правят резервации в таверни и ресторанти, които имат в менюто си агнешка супа (с гръцкото название магирица) и печено на шиш месо. Основна гастрономическа дестинация за тях изглежда е планината Хортиати, в източната част на града, където се намират редица традиционни таверни с местни ястия, съобщава говорителят на Солунската инициатива за ресторанти Никос Нифудис.
За пазара на дрехи и обувки председателят на Търговското дружество в Солун Панделис Филипидис заяви, че ситуацията е трагична, като предприемачите се надяват покупателната активност да се увеличи в последния момент.
Председателят на Общогръцката федерация на месарите Савас Кесидис споделя, че въпреки спадналия интерес към агнешкото месо тази година, потребителите оставили пазаруването за празничната трапеза в последния момент, „няма да намерят и следа от ярешко или агнешко на пазара“.
Фризьорските салони работят на пълни обороти и през цялата Страстна седмица. „Работата за целия месец е събрана в една седмица“, казва Стаматис Апотас, собственик на фризьорски салон в центъра на Солун, предаде БТА.
Последвайте канала на