Пробите, които се вземат от млечните продукти, отчитат добри показатели, представи данни Викьова.
Сред откриваните проблеми са храни с изтекъл срок на годност.
„Не мога да кажа, че качеството пада”, заяви тя по повод поскъпването на храните.
Безопасността и качеството на предлаганите храни проверяват от 15 февруари инспектори от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ), съвместно с КЗП и НАП. Това обясни д-р Галя Викьова в ефира на Нова телевизия.
„Всеки един продукт, който пазаруваме, трябва да има етикет на български, който да предоставя достатъчно информация на потребителите. Проблемите, които откриваме са в различни точки. Някъде на витрина имаме необявен произход на месо или липсва информация за пресни плодове и зеленчуци. На някои етикети не са посочени алергени, срок на годност”, обясни откритите пропуски Викьова.
)