)
"Идеята е да се създаде щит сред работещите в КК „Слънчев бряг“, така че туристите, които идват на почивка да са спокойни, че ги обслужва персонал, който е ваксиниран“, каза д-р Станко Чобанов, управител на клиниката.
"Не мога да си позволя да искам задължително да ваксинирам, защото ще трябва да си работя сам, да си сервирам, да готвя, всичко трябва да правя сам", каза Венелин Ташев, собственик на верига хотели.
Подобно на този готвач в хотела ще бъдат наети още 25 служители от Украйна и Киргизстан.
Трудов договор и осигурителен номер са достатъчни, за да бъде ваксиниран всеки нает чужденец за сезонна работа по морето у нас. В „Слънчев бряг“ предоставянето на данните става с участието на организацията на хотелиерите.
И днес в имунизационния кабинет в „Слънчев бряг“ пристигна група от 13 души от Турция, доведени с организиран транспорт от управителя на хотела, в който започват работа.
Мурат Озан в продължение на 30 години е бил шеф-готвач в най-добрите ресторанти в Анталия. Пристига да работи у нас, без да е ваксиниран.
Повечето хотелиери наемат персонал от трети страни само за 3 месеца и ваксинацията се обсъжда предварително.
"Вече си поставих първата ваксина и сега предстои да ми поставят втора игла, всичко стана организирано от хотела преди седмица", споделя Мурат Озан, шеф-готвач от Турция.
Освен по списъци на хотелиерите, паралелно върви ваксинацията и в "зеления коридор" на заетите в туризма.
Последвайте канала на
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)
)