)
65 на сто от собствениците настояват намалението на ДДС от 20 на 9 процента да остане постоянна мярка.
Собствениците на заведения настояват за по-нисък ДДС и върху доставките на храна по домовете.
Половината от заведенията са загубили между 40 и 50% от оборота си вследствие на COVID-кризата.
Ресторантьорите искат още доставките също да бъдат обложени с по-ниската ставка: „Тази храна, която се поръчва за вкъщи или за офиса, тя се приготвя от абсолютно същия персонал и не виждаме причина и никаква логика в това тя да бъде изключена от диференцираната ставка“, каза пред БНР Емил Коларов от Сдружението на заведенията.
Като месечен разход за предпазни средства ресторантьорите сочат от 200 до 2000 лева.
Последвайте канала на