)
"Сега ще се срещна с приятелите си в Скайп, за да пийнем няколко бири", признава психоложката.
"Човек не яде пържоли, когато е подложен на голям стрес. В подобни ситуации тялото жадува за захар и мазнини", казва Кастаниер пред "Паис".
Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:
Тоалетната хартия вече не е проблем. Рафтовете в супермаркетите са заредени. Вместо санитарния продукт испанците панически купуват бира, вино, маслини, картофен чипс и шоколад, предаде ДПА.
Или поне ги консумират повече от обичайното на фона на националната карантина, въведена на 15 март, сочат пазарни данни, предава БТА.
Испанците, които обикновено се социализират по кафенета и на открито, сега "отварят" собствени барове у дома, коментира всекидневникът "Паис".
Още по-популярни се оказват маслините - продажбите им са се повишили с 94 процента.
Психоложката Олга Кастаниер проследява промененото поведение на своите сънародници по отношение на пазаруването до тревожността, причинена от вируса и стриктния полицейски час.
Според изданието Inforetail миналата седмица испанците са закупили 80 процента повече бира и 60 процента повече вино в сравнение с предходната.
Увеличение с между 76 и 87 процента се отчита и в продажбите на картофен чипс, шоколад, сладолед и аншоа.
Последвайте канала на