Милиони британци нямат представа откъде идва всекидневната храна, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено по поръчка на компания "ХелоуФреш".
Двадесет процента от участниците в допитването не се свенят да признаят невежеството си по отношение на сезонните плодове и зеленчуци.
Допитването е обхванало над 2000 жители на Острова. Съдейки по резултатите, десет на сто от тях са убедени, че тофу е вид гъба, а според милиони беконът е говежди продукт. Една пета от британците бъркат телешкото месо с еленско.
Една трета от анкетираните участници споделят, че се чувстват неуверени в готвенето с продукти като артишок. Една четвърт "странят" от нахута заради липсата на идея какво да правят с него.
Изненадващо 11 процента смятат, че чаят се отглежда във Великобритания, въпреки че по-голямата част от него се внася от Азия.
Проучването показва още, че една четвърт от поданиците на Нейно Величество нямат ни най-малка представа откъде идват колбасите. Тридесет на сто от британците не знаят как се приготвя класическият печен боб.
"За нас беше изненадващо да установим, че британците трудно се справят с приготвянето на някои от най-популярните и обичани храни", казва главният готвач на "ХелоуФреш" Андре Дюпен.
Оказва се също, че мнозина не могат да приготвят любими на съвременното поколение ястия като авокадо върху тост, лазаня или къри. Двадесет на сто от британците не са в състояние да сготвят традиционното неделно печено, като десет процента от тях нямат и намерение да се научат.
Проучването показва още, че въпреки ориентацията на поколението Y към консумацията на повече растителни храни, 20 процента от индивидите на възраст между 18 и 34 години смятат, че веганите могат да ядат яйца. Над една пета от тях мислят, че козето мляко е подходящо за хора, които се въздържат от животински продукти.
)