В основата си, цветът на ябълката може да определи хранителните ползи, включително общото съдържание на фибри, антиоксиданти и витамин С.
Жълти ябълки - в повечето са жълто-златни на външен вид и имат предимно слаб сладък вкус. Подходящи са за направата на ябълков пай.
Зелени ябълки - Те са чудесна опция за готвене, благодарение на тяхната твърдост и вкус при готвенето им във фурната. Смята се, че са най-хранителния вид ябълки.
Червените вкусни ябълки - те са с най-голяма ежедневна консумация, поради сладостта им и цялостния си мек вкус.
Ябълките са едни от най-полезните плодове, и за да сме в крак с модата решихме, че би било добре да знаем какви са разликите между трите вида-червена, жълта и зелена. Смята се, че е произлязла от планините на Казахстан, ябълковите семена са били донесени за първи път в Северна Америка през 1600-те. Съществуват повече от 100 сортове ябълки, а от тази статистика само 15 вида ябълки представляват 90% от производството на ябълки, съобщават от foodpanda.
Полифенолите помагат за поддържането на бактериалното равновесие в долната част на храносмилателния тракт и бактериите в червата, повече от всичко, което помага да се определи здравето на вашата имунна система. Ябълките, отглеждани традиционно, имат повече пестициди, отколкото всяка друга култура! Друга причина винаги да купувате органични продукти.
)