Знаете ли, че чесънът и лукът намаляват ефекта от диетата с високо съдържание на мазнини? В продължение на хиляди години хората по света са разпознали и използвали невероятните лечебни ползи на чесъна и лука.
Ето защо има много причини да добавите повече лук и чесън към храната на семейството си. Те не само правят чудесен вкусът на вашата храна, но и могат да компенсират последиците от диетата с високо съдържание на мазнини, помагайки на всички в семейството да поддържат здравословно тегло и да предотвратяват заболявания, свързани с теглото, като диабет тип 2 и сърдечни заболявания.
Изследване, проведено в Нанкин, Китай, публикувано в списанието "Хранене и метаболизъм", установи, че маслата в чесъна и лука имат свойства против затлъстяване, които могат да противодействат на ефектите на диета с високо съдържание на мазнини.
Още през 1500 г. пр. Хр. Египтяните предписват чесън, за да лекуват множество заболявания, включително всичко от необичайни разраствания и паразитни инфекции, до общо усещане, че са умствено или физически неспокойни. Дори Хипократ, известен основател на съвременната медицина, го препоръчва за различни заболявания, съобщават от foodpanda.
Почитателите на кето диети или високомазнинни, не приемат почни нищо друго освен животински мазнини. Това, разбира се, влияе не само за намаляването на мазнините в тялото, но и може да даде странични ефекти. Лукът и чесънът се справят точно с тези отклонения, които съпътстват високо мазнинното хранене.
)