Шеф Северин Нобис, която ръководи сладкарско училище в Париж, споделя пред CNBC, че пазарните опасения относно предстоящ недостиг на масло не могат да бъдат пренебрегнати.
Нобис обяснява, че Pâtisserie à la Carte все още не е пренесла увеличението на цените на маслото на своите клиенти. Тя обаче признава, че сладкарницата ще бъде принудена да обмисли този ход, ако пазарът не се стабилизира до есента.
Още по темета четете ТУК.
Европейците консумират все повече масло във време, в което цените на стоката скачат, запасите намаляват, а млечните гиганти предупреждават за предстоящ недостиг, пише Profit.bg.
"Истинските опасения биха били по отношение на разрастването на промените в хранителните навици в световен мащаб. Ако търсенето на масло скочи с много, може да се стигне до недостиг и в този случи цените на печените сладкиши също ще скочат," казва тя.
)