Яденето на месо, особено говеждо, е почитана традиция в Аржентина, чиито печени меса и стекове са известни по целия свят. Но страната, изглежда, губи апетита си за говеждото, тъй като цените растат заради двуцифрената годишна инфлация.
Консумацията на говеждо месо в Аржентина е ударила петгодишно дъно, съобщи аржентинската Промишлено-търговска камара за меса и месни продукти, цитирана от ДПА.
От януари до май тази година консумацията на говеждо месо е спаднала с 6 процента, в сравнение със същия период на миналата година. Това значи, че един аржентинец вече яде средно 55,7 кг на година. Производството на това месо е намаляло с 5 процента до малко над един милион тона.
Все пак Аржентина остава един от топ консуматорите на говеждо, като за 2015 г. се е падало по 60 кг изядено месо на човек. За сравнение през 2014 г. в САЩ са били консумирани 24,5 кг говеждо и телешко на глава от населението по данни на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, а европейците са изяли едва 10,5 килограма.
)