Съответствия с нормативните изисквания за етикетирането.
При установяване на несъответствия и нарушения, Българска агенция по безопасност на храните ще предприеме законоустановените мерки.
Проверките ще продължат интензивно до 26 октомври 2011 г.
Българска агенция по безопасност на храните започва масирани проверки на обектите за производство и бутилиране на растителни масла на територията на цялата страна, съобщиха от БАБХ.
При проверките особено внимание ще се обърне на:
Произход и качество на използваната суровина;
Контрол на използваните опаковки и капачки за бутилиране на олиото (наличие на декларация за съответствие, съгласно Регламент (ЕО) 1935/2004 и Наредба №2/2008 г. за материалите и предметите от пластмаса, предназначени за контакт с храни);
Наличие на технологична документация;
Наличие на програми за контрол на готовата продукция;
)