Американски експерт: САЩ могат да сложат край на войната в Украйна с едно обаждане до Путин

gettyimages
share

Войната в Украйна може да бъде прекратена с един телефонен разговор между лидерите на Русия и САЩ, по време на който американският президент ще се откаже от идеята за по-нататъшно разширяване на НАТО.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14460

Това заявява американският икономист и директор на Центъра за устойчиво развитие към Колумбийския университет професор Джефри Сакс в интервю за журналиста Тъкър Карлсън.

"Тръмп е абсолютно прав, когато казва, че тази война може да бъде прекратена за един ден. Това не е хубав риторичен похват. Войната ще приключи в момента, в който президентът на САЩ вдигне телефона, обади се на президента Владимир Путин и каже: Разширяването на НАТО беше лоша идея“, коментира Сакс, цитиран от руски медии. „След това ще трябва да се решат още много проблеми, но краят на войната вече ще дойде“, добавя той, предава БТВ.

 Според експерта изявленията на американската администрация, че Украйна един ден ще стане част от НАТО, „гарантират, че войната ще продължи“.

Доналд Тръмп многократно обеща да разреши украинския конфликт още преди встъпването си в длъжност.

Джефри Сакс: САЩ стоят зад взривяването на газопровода "Северен поток"

Той също така отбеляза, че ако спечели изборите, веднага ще се обърне лично към руския лидер Владимир Путин и действащия президент на Украйна Володимир Зеленски с призив за започване на преговори.

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14460

Водещи новини

Още новини